Gönderen Konu: PESTO SOSLU POĞAÇA  (Okunma sayısı 8699 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
PESTO SOSLU POĞAÇA
« : Eylül 24, 2012, 04:45:09 ÖÖ »




Ev sahibi http://guloannemutfakta.blogspot.com

 PESTO SOSLU POĞAÇA

GÖNDEREN Sağlıklı Mutfak

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilierimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen TIKLAYIN


 


*Pesto soslu bezelye ve mısır

MALZEME
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı  süt
1 paket kabartma tozu
250 gr tereyağı
2 ad yumurta ( Birinin sarısını üzerine sürülecek)
5-6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy kase pesto  sos   (Tarif için)
YAPILIŞI
Sütün içine maya karıştırılarak 5-10 dk köpürmesi için beklenir. Bu sırada terayağı,  yumurta bir kapta karıştırılır ve yoğrulur. Daha sonra köpüren maya,  elenmiş un, kabartma tozu ve tuz ilave edilerek  iyice yoğrulur. Hamurun sert olmaması için unun azar azar ilave edilmesi gerekir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Üzeri nemli bir bez ile  kapatılıp 30dk. dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır. Ortalarına 1 tatlı kaşığı pesto  sos konularak şekil verilir . Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam ya da  çörek otu serpilerek 150 derecede önceden ısıtılmış fırınımızın ısısı 180 dereceye ayarlanarak üzeri kızarana  kadar pişirilir



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal