Gönderen Konu: UNSUZ ETiMEKLi CEViZLi KEK  (Okunma sayısı 1559 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
UNSUZ ETiMEKLi CEViZLi KEK
« : Ekim 05, 2012, 05:54:34 ÖÖ »
Ev sahibimiz http://fusununmutfagi.blogspot.com/



LEZİZ DÜŞLER-UNSUZ ETiMEKLi CEViZLi KEK

 
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
unsuz sadece etimekle pisirilen bir kek
cok farkli bir lezzet pisman olmayacaksiniz...
 
Yalniz bu kek ben pisirmedim.
Gelinimiz sagolsun geldi pisirdi yedik...
Kendisine buradan tekrar tesekkür ediyorum ellerine saglik..
 
 Bu tarifimizi de PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 76.hafta ev sahipligi yapan FÜSUNarkadasima gönderiyorum...
 

 

MALZEMELER:
5 yumurta
8 etimek (Zwieback)
1 su bardagi seker  (200 g)
1 su bardagi siviyag (200 ml)
200 g iri cekilmis ceviz
1 kabartma tozu
1 vanilya
arzuya göre 1 vanilya aromasi
NUTELLA


HAZIRLANISI:
Yumurta ile sekeri krema kivamina gelinceye kadar cirpalim
Siviyagi ekleyip karisimlar özlesenceye kadar karistiralim
Etimekleri irmik gibi oluncaya kadar robla cekelim
kabartma tozunu ve vanmilyayi ekleyelim ve karistiralim, yumurtali karisima ekleyip karistiralim
aromasinida ekleyip 26 cm lik kek klalibina bosaltalim
150° C de 60 - 70 dk kadar pisirelim.
Servis tabagimiza ters cevirdikten sonra üzerine NUTELLA sürelim
Istedigimiz sekilde dekor yaptiktan sonra sogumaya birakalim
Soguduktan sonra servis yapalim.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal