Gönderen Konu: HASHASLI CEViZLi BURGU CÖREK  (Okunma sayısı 8700 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
HASHASLI CEViZLi BURGU CÖREK
« : Ekim 14, 2012, 07:44:17 ÖS »
Ev sahibimiz http://fusununmutfagi.blogspot.com


LEZİZ DÜŞLER-HASHASLI CEViZLi BURGU CÖREK

HAMUR MALZEMELERi:
1 kg un
2 yumurta
2 cay bardagi ilik süt
2 cay bardagi ilik su
2 cay bardagi sivi yag
1 maya
1 kabartmatozu
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi seker

iC MALZEMELER:
2 cay bardagi cekilmis hashas
1 su bardagi iri cekilmis ceviz
2 yemek kasigi seker
2 cay bardagi sivi yag

 

 
HAZIRLANISI:
Bir kasenin icerisine yas mayayi koyup üzerine ilik sütü ekleyip karistiralim
Yogurma kabimizin icerisine tüm hamur malzemelerinin  tümü bosaltalim
Üzerine mayali karisimi ekleyerek yoguralim
Yumusak bir hamur elde edelim
Daha sonra üzerini kapatip oda sicakliginda mayasinin gelmesini bekleyelim
Bu arada ic malzemelerini karistiralim
Kabarip mayalanan hamurumuzu 4 esit bezeye ayiralim
Bezeleri fazla ince olmayacak sekilde merdane ile acalim hazirladigimiz ic malzemesinden üzerine sürelim
Her bezeyi ayni sekilde yapip üst üste koyup hepsini merdane ile tekrar fazla ince olmayacak sekilde acalim
Actigimiz hamurdan 2 parmak eninde, istedigimiz uzunlukta seritler keselim
Ve her bir parcayi  burgu seklinde bükerek tepsimize dizelim
Orta isida üzeri kizarincaya kadar pisirelim


 
Not:
Bana Ispartali arkadaslar Türkiyeden cekilmis hashas getiriyorlar ben onunla yapiyorum,
buradaki marketlerde cekilmis hashas var oralardan temin edebilirsiniz.
Diger türlü baharatcidan aldiginiz hashaslari bir tavada kavurup daha sonra havanda iyice dövüp üzerine siviyag ve seker ekleyebilirsiniz
 

 

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal