Gönderen Konu: Fellah Köftesi  (Okunma sayısı 2174 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Fellah Köftesi
« : Kasım 11, 2012, 06:42:11 ÖÖ »
Ev sahibimiz guloannemutfakta.blogspot

GÖNDEREN EHLİKEYFCHEF





Fellah Köftesi


4 su bardağı ince köftelik bulgur,

1/2 su bardağı irmik

1/2 su bardağı un,

2 yumurta,

tuz,

2 yemek kaşığı salça,

sos için:4 domates,1 yemek kaşığı salça,4-5 diş sarımsak sıvıyağ,kırmızıbiber,tuz,limon veya nar ekşisi,maydonoz

Bulguru yoğurmak için uygun bir kabın içine koyup(tepsi olur leğen olur)üzerine 1-2 bardak sıcak su döküp karıştırarak hertarafının ıslanmasını sağladıktan sonra şişmesi için üzerini kapattım.Yarım saat sonra diğer malzemeleri bulgurun üzerine ilave edip ara sıra elimi ıslatarak yoğurmaya başladım yaklaşık 10-15 dakika sonra macun kıvamına gelen köfte hamurundan küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarladım ortasını çukurlaştırdım bir tepsiye sıraladım.

Kaynar suda 10 dakika kadar haşladım fazla sulu olmaması için suyun birazını süzdüm.Başka bir tencereye domatesleri rendeledim yarım su bardağı kadar sıvıyağ döküp 1-2 dakika pişrdim salça ve sarımsağı ilave ettim tuz ve kırmızı biberini serptim bir kaşık nar ekşisi (veya limon suyu)ilave ettim sonra köftelerin üstüne döküp karıştırdım bir iki taşımda sosuyla birlikte kaynattım köfteleri servis tabağına aldıktan sonra üzerini maydonozla süsledim



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal