Gönderen Konu: Sivas içli köfte  (Okunma sayısı 1953 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Sivas içli köfte
« : Eylül 24, 2011, 06:33:18 ÖÖ »


Ev sahibimiz http://fzehra.blogcu.com/evet-34-etkinligimiz-baslamistir-14-cu-ve-son-gun/4812039


arkadaşım:http://nurumsun32.blogcu.com/


Kullanilacak Malzemeler
1 corba kasesi kadar ince bulgur
1 yumurta, 2-3 yemek kasigi kadar un, karabiber kimyon,tuz, ve sicaksu

Ic malzememiz- 6-7 adet patatez ,1kurusogan,karabiber,kimyon,nane,kekik,kirmizi biber, tuz ve siviyag

Yapilisi ....ilk önce bulgurumuzu  yogurma kabimiza alip ilik suyla islayarak yumusamaya  birakalim. diger tarafta hasladigimiz patatezlerimizi ezerek püre haline getilerim . küp seklinde dogradigimiz soganimizi siviyagda pembelestirelim ve icine  istegimiz miktarda baharatlarimiz  nane kekik ve kirmizi biber koyarak patatezlerimizin üzerin dökerek karistiralim tuzunu ayarlayip sogumaya birakalim ( ic soguk olmali yoksa köfteler piserken dagilir)  kabaran bulgurumuzu su ilavesi yaparak yoguralim kivama geldiginde icine unu biraz baharatlardan  tuz ve yumurtamizi ekleyip harcimizi hazirlayalim.
hazirladigimiz harctan yumurta büyüklügünde parcalar alarak elimizde yuvarlayalim ortasindan isaret parmagimizla döndere döndere acalim icine  bir kasik icten koyup yine dikkatli bir sekilde her tarafini kapatip yuvarlak sekil verelim, bu sekilde köftelerimizi hazirlayalim

Pisirme. bir büyükce tenceremize bol su koyup kaynatalim  birazda tuz eklemeyi unutmayalim kaynayan suyumuza köfetelrimizden koyup pisirelim (ben tek sira olarak pisiriyorum üst üste koymuyorum köftelerim dagilmasin diye ve tenceremizin kapagini kapatmayalim) bu sekilde köftelerimizi haslayalim. üzerine erittigimiz  tereyagini dökelim ve servis yapalim, arzuya göre tereyaginin icine salca da konulabilir zevkinize kalmis.. afiyet olsun


 



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal