Gönderen Konu: İçli Köfte  (Okunma sayısı 2136 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
İçli Köfte
« : Eylül 21, 2011, 03:03:28 ÖS »



hayirli aksamlar dilerim. Size cok nefis bir icli köfte tarifi verecegim. Ailemin cok hosuna gitti.
Umarim sizde beginirsiniz. Bu tarifimi sevgili arkadasimin  merakiyidir etkinligine yolluyorum.





Malzemeler:
2 sb. ince bulgur
500 gr. yagsiz kiyma
4 yumurta
1 cay bardagi un
1 ck salca
tuz, kirmizibiber, karabiber

Ic malzemesi:
250 gr. kiyma
1 sb bezelye
2 sogan
3 ck siviyag
2 ck dolmalik fistik
2 ck kus uzümü
tuz, karabiber

Soganlari dograyip siviyagda pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi ve fistigi ilave edin. Kiyma suyunu cekince ocaktan alin. Kus uzümünü ayiklayip yikayin. Bezelye ve uzümü kiymaya ekleyin. Baharatlari ilave edin karistirin ve sogumaya birakin.
Bulguru büyükce bir kaba alin. 1.5 su bardagi kaynar suyu döküp kabarmaya birakin. Kabaran bulgura salca ve kiymayi ilave edip karistirin. Bir yumurtayi ve unu ekleyip iyice yogurun.
Hazirladigniz hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar koparin. Ortasini bas parmaginizla cukurlastirin. Sogmus olan ic malzemesinden bir kasik alip actigniz hamurun icini doldurun. Köfteyi kapatarak elinizle yuvarlayin.
Büyükce bir tencerede su kaynatain (bolca). Kaynadiktan sonra tuzunu ilave edin. Köfteleri kaynar suya atip 3 veya 4 dakika haslayin. Kevgirle cikarip süzdükten sonra, herbirini cirpilmis yumurtaya (3) bulayip kizgin yagda kizartin.
Insallah anlatabilmisimdir.



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal