Gönderen Konu: Ay çöreği  (Okunma sayısı 8386 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Ay çöreği
« : Şubat 15, 2012, 01:04:36 ÖS »



Ev sahibimiz http://www.deryadanlezzetler.com

GÖNDEREN: http://gofretkaramel.blogspot.com


Hamuru için:
3 Su bardağı un
100 gr margarin
1 Fincan süt
1 Yumurta akı
1 Tatlı kaşığı şeker
1/2 Paket yaş maya

Harcı için:
Yarım paket bisküvi
2-3 Dilim kek
Dövülmüş ceviz yada fındık içi
Kuru üzüm
Kuru kayısı
1 Tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:

Şeker, süt ve yumurta akını iyice çırpın. Eritilip soğutulmuş margarini ilave edin. Karışımın üzerine un ve mayayı da ekleyerek iyice yogurun. Oldukça katı bir hamur elde edeceksiniz. Daha sonra üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık 1 saat bekletin.
Püf noktası: Mayayı hamura karıştırmadan önce ıslatarak kabartmayın aksi halde hamurunuz pişerken kabarmayacaktır.

Bekleyip dilenmiş hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve merdane ile açın. Hamurumuzu oval biçimde açarsak ay şeklini vermek daha kolay olacaktır. Tüm iç malzemelerini karıştırarak hazırladığımız harçtan bir miktar içine koyarak bezelerimizi kapatalım. Daha sonra uçları içeri gelecek şekilde kıvırarak hilal şekli elde edin. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp fındık parçaları dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun..





 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal