Gönderen Konu: Annemin çorbası  (Okunma sayısı 2275 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Annemin çorbası
« : Eylül 22, 2011, 09:49:52 ÖÖ »


değişik bir corba annemin tarifinden

Yemeklik doğradığınız 1 baş soganı tereyagında kavurun sıvı yağ da olabilir 1 yemek kaşığı salçayı da katıp biraz daha kavurun yeterli miktarda su ekleyin.1su bardağı kırmızı mercimeği ,yarım çay bardağı bulguru,yarım çay bardağı pirinci ekleyin iyice pişirin ayrı bir yerde kuru olarak kavurduğunuz 1 tepeleme olmayan yemek kaşığı unu da bir miktar su ile ezdikten sonra (bu işlemi un soğuduktan sonra yaparsanız un topaklaşmaz) 2 yemek kaşığı tel şehriye ile birlikte bir miktar naneyi de çorbaya ekleyin şehriyeler pişince olmuş demektir.(unu mutlaka kavurmanızı öneririm).
Ben bimde satılan ince tel sehriyeli makarnasından kullanıyorum ve kırıyorum biraz
blenderdan geçirmeyin bunun özelliği taneli olması bunu unutmayınnn.Çorbanın kıvamını su ekleyerek istediğiniz duruma getirebilirsiniz

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal