Kategorilere göre tarifler > Soğuk Büfe

Sosyete mantısı

(1/1)

merakiyidir:


Ev sahibimiz http://ngr.blogcu.com

http://dogada.blogspot.com



3 adet yufka
500 gram kıyma
3 adet kuru soğan
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
tuz, karabiber, ketçap
1 kaşık sıvıyağ,
maydanoz
YAPILIŞI
Soğanlar yemeklik doğranır, 1 kaşık sıvıyağda, kıyma ile kavrulur , karabiber,tuz ilave edilir
soğumaya bırakılır,yufkalar dörde bölünür, yufkanın geniş tarafına kıymalı içten koyup gül böreği gibi sarılır.
Servis yapılacağı zaman bol sıvıyağda kızartılır, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, yoğurdun üzerini ketçap ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapılır .
NOT:Ketçap yerine eritilmiş tereyağın içine kırmızı biber katılıp yoğurdun üzerine dökülür o şekildede servis yapılabilir


Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git