Gönderen Konu: kısır  (Okunma sayısı 1377 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
kısır
« : Haziran 07, 2012, 09:58:05 ÖÖ »


ince bulguru geniş bir tepsi içine alıyorum.
üzerine 1 kurusoğan ince doğranmış,5-6 diş sarımsak ince kıyılmış,tuz,karabiber,kimyon,az pul biber,domates ve biber salça 2-3 diş limon tuzu ekleyip üzerine kaynar su gezdirerek tüm malzemeyi karıştırıp üzerini kapatarak yumuşamasını sağlıyorum.
bulgur dinlenirken:
marul,taze soğanın yeşil kısımları,nane,maydanoz,roka,az sivri biberi ince kıyılmış olarak hazırlıyorum.
yumuşayan bulguru 3-5 dk. çiğ köfte yoğurur gibi elimde yoğuruyorum.yoğurma çok lezzetlendiriyor.
sonrada elimle tanelendiriyorum.
üzerine kıyılmış yeşillikleri ekleyip harmanlıyorum.
en son üzerine az nar ekşisi,limon suyu,sızma zeytinyağı ilave edip yeşillikleri fazla örselemeden tekrar harmanlıyorum.
yanında domates,biber,marul ile servis yapıyorum.



Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal