Gönderen Konu: zeytinyağlı yaprak sarma  (Okunma sayısı 1263 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
zeytinyağlı yaprak sarma
« : Kasım 11, 2012, 06:36:13 ÖÖ »
Ev sahibimiz guloannemutfakta.blogspot




GÖNDEREN BAHARATIN KIZI

 Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN


Malzemeler:


1 kg tuzlu üzüm yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan 
1 çay bardağı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı nane
Karabiber, pul biber
5-6 dal maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 su bardağı su
1 limon
Yapılışı:


Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Kabukları soyulup küp doğradığınız domatesleri de ilave edin.1 su bardağı suya da ekleyip bir süre pişirmeye bırakın. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ekleyin. Yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun. Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın. Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun.Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve bir tabak kapatın.Kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal