Gönderen Konu: Muzlu milföy pasta  (Okunma sayısı 1110 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Muzlu milföy pasta
« : Eylül 23, 2011, 10:32:04 ÖÖ »




ev sahibimiz yenitadlar.blogcu.com

Tarif nagork.blogcu.com ARKADASIMIZDAN KENDISINE COK TESEKKUR EDERIM ELLERINE KOLLARINA SAGLIK CANIM:))

Burdan kendisine kolay gelsin diyor ve tarifime geçiyorum. (Bu arada unutmadan tarifi geçenlerde bonsaicicegi arkadaşın blogundan alıp günüm için yapmıştım. onun adını yazmakda fayda var, haksızlık olmasın.)

MUZLU MİLFÖY PASTA

MALZEMELER


8-10 adet milföy hamuru

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1 çay bardağından az fazla toz şeker

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığından az fazla katı tereyağı

2 adet muz

Pudra şekeri

 
NASIL MI YAPTIM ?

Milföyleri tezgahın üzerine aldım ve dört kare olacak şekilde kestim ve fırın kağıdı serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırına verdim. Milföyler kızarırken kremayı pişirdim. Krema için sütü tencereye alıp, un, şeker, nişastayı ekledim ve malzemeler karışana dek çırpma teliyle karıştırarak pişirdim. Krema tamamen katılaşınca ocakdan alıp içerine vanilyayı ve tereyağını ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştıyoruz. Bu arada milföyleri yaklaşık 20-25 dk pişirip fırından aldım, soğudukdan sonra bir bıçak yardımıyla her birini ortadan ikiye ayırıp soğuyan kremadan aralarına bir tatlı kaşığından biraz fazla koydum ve üzerlerine bir dilim muz koyup kürdan batırdım, en son olarakda pudra şekeri serpip servise hazır hale getirdim.

Ben, oğlum ve annem çok sevdik. Umarım sizde beğenirsiniz.


Afiyet olsun......


Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal