
Ev sahibimiz
http://yemekguncesi.blogcu.comGönderen :http://nagork.blogcu.com/
MALZEMELER;
3 adet hazır yufka
400 gr kıyma
Yarım su bardağı sıvı yağ (mısırözü kullanıyorum ben)
pul biber, karabiber, tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı kaynar su
1 kase yoğurt
NASIL MI YAPTIM?
Öncelikle kıymayı tuz ve baharatlarını katarak kavurdum. Daha sonra yufkalarımı tezgahın üzerine sarıp, 4 adet üçgen parça olacak şekilde kestim. Yumurta fırçası yardımıyla parçaların üzerine bolca sıvı yağ sürdüm. Kestiğim parçaların geniş kenarına kavrulmuş kıymadan yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar koyup rulo yaptım ve gül şeklinde sardım ve fırın kağıdı serili tepsiye dizdim. Üzerlerine yine fırça yardımıyla ılık su serpiştirdim (kuru olmasın diye). 180 c li fırına verip üzerleri kızarana dek pişirdim.Mantılar fırındayken sosumu hazırladım; sos tavasının içine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını koyup üzerine salçaları ilave ettim ve suyuda ilave ettikden sonra 1-2 dk fokurdayınca ocağın altını kapattım (dilerseniz sosun içine pul biber atabilirsiniz). mantılar fırından çıkınca üzerine sos gezdirip , yanında da yoğurtla afiyetle yedik....
Afiyet olsun.......
Ben bu sosyete mantısını çok yapıyorum, çalışan bayanlar için ideal bir tarif bence, çünkü hazırlanması fazla zaman almıyor ve çok bulaşık çıkmıyor

)) Ayrıca hem yemek olarak yapılabilir hemde çayın yanına da olabilecek bir lezzet....
Hoşcakalın....