Gönderen Konu: Vişne Soslu Kek Ve Krokanlı Vişneli Parfe  (Okunma sayısı 4759 defa)

Ağustos Böceği

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 557
  • Karma: +1/-0
  • Gelibolu17/Midedenkalbe
    • Profili Görüntüle
    • Gelibolu17
Vişne Soslu Kek Ve Krokanlı Vişneli Parfe
« : Temmuz 16, 2013, 08:02:58 ÖÖ »
Sevgili Gül'ün Mutfağı arkadaşım sağolsun bu iki güzel tarifi göndermiş etkinliğimiz için, elleirne yüreğine sağlıkk çok teşekkürler, selamlar hayırlı ramazanlar, her zaman bekliyorummm :)

Bu iki tarifide gelibolu 17 arkadaşımın düzenlediği iftar etkinliğne gönderiyorum



MALZEMELER
1 paket çilekli pasta kreması 1,5 su bardağı süt 1çay bardağı toz şeker 1 adet muz 5-6 adet beze 1 su bardağı vişne
KROKANI 1 çay fincanı şeker 1 çay fincanı iri dövülmüş fındık
SOSU 1 su bardağı vişne 1 çay bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI Pasta kreması 1,5 su bardağı süt ile üzerinde ki tarife göre hazırlanır .
Krokanı hazırlamak için şeker teflon tavaya konup, çok yakmadan rengi hafif kahve rengiye dönünce ateşten alınır , içine dövülmüş fındık eklenir ,folya kağıdının üzerine ince dökülür . Kremaya soğuyan krokan, şeker, küçük parçaya bölünmüş muz, bezeler ve çekirdekleri çıkartılan vişnenin yarısı, eklenip karıştırılır . Streç serilmiş borcama önce biraz vişne üzerine hazırladığımız parfe dökülür ,5-6 saat buzlukta dondurulur,servis tabağına ters çevrilir hazırlanan vişne sosu dökülür servis yapılır , Sosu hazırlamak için vişne ve bir çay bardağı pudra şekeri rondada ezilerek hazırlanır . not: tarif defterinden alıp biraz değiştirdiğim çok beğenilen nefis bir tatlı




MALZEMELER 5 adet yumurta 10 kaşık şeker 10 kaşık un 1 paket kabartmatozu 1 paket vanilya 1 fincan vişne suyu Kürdan ucuyla kırmızı gıda boyası SOSU 3 çay bardağı vişne suyu, 1 tatlı kaşığı nışasta,1çay fincanı şeker ateşte pişirilir devamlı karıştırılarak soğutulur . YAPILIŞI Yumurtalar ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır 1 fincan vişne suyu eklenir 1 dakika kadar çırpılıp elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ilave edilir ,tahta bir kaşıkla karıştırılır, bir kısmı ayrılıp çok az kırmızı gıda boyası eklenir, yağlanmış kalıba dökülerek 170 derece ısıtılmış fırında pişer . Kekimiz soğuyunca üzerine hazırladığımız sos dökülerek servis yapılır . NOT : arkadaşımız Hünerli eller keki gıda boyası ile yapmıştı görüntüsünü çok beğenmiştim bende denedim görüntü çok güzeldi teşekkürler arkadaşım . Read more: http://dogada.blogspot.com/2008/07/vine-soslu-kek-ve-krokanli-vineli-parfe.html#ixzz2ZBuoyYVI

Kaynak Linki : http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal