Gönderen Konu: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler  (Okunma sayısı 6846 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« : Eylül 21, 2011, 02:43:34 ÖS »


biberiye denen  bitkiyi kuru veya taze olarak et yemeklerimde makarna soslarımda marine ettiğim et ve tavuklarda kullanıyorum..hoş bir koku ve lezzet veriyor




Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2011, 02:44:00 ÖS »


kakuleyi toz halinde kullanmali ama fazla koyulursa aromasi ve keskin tadi fazlaca hissedilebilinir almanlar daha cok corek,ekmek vb.,araplar ise etli,tavuklu yemeklerde ve ozelliklede arap kahvesine hatta Turk kahesin bile kouyorlar. yemeklere butun olarak,kahveye cekilmis olarak.hazmi kolaylastirdigi soylenir





Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2011, 02:44:21 ÖS »
Haşhaş tohumu kurabiye ye güzel oluyor. Poça börek üstüne de koyuyorum bazen

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2011, 02:44:52 ÖS »
çayda kakule kullanımı çok hoş oluyor.
Özbek bir arkadaşımdan öğrendim kakule kullanmayı,onlar ''HEL'' olarak adlandırıyorlar.
Özbek pilavıyla beraber,çok az siyah çay ve kakule konularak demlenmiş açık sarı renkli,özel kulpsuz fincanda ikram edilen çayı içiyorlar.Hazmettirici ve zeka açıcı özelliği olduğundan bahsetmişlerdi.


Bende öyle yapıyorum artık,onlar kadar açık demlemiyorum ama bildiğimiz gibi seylan çayı ve bergamut aromalı çay karışımını demliğe koyup 2-3 tane bütün kakule yi az çıtlatarak ekliyorum ve demliyorum.Gerçekten çok hoş aromalı bir çay oluyor.Bazen bir parça kabuk tarçın kattığım da oluyor

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2011, 02:45:07 ÖS »
Arkadaşlar kakule kesinlikle kurabiyelerde ve türk kahveisnde çok kullanılıyor. Bizim evde kakule yoksa türk kahvesi içilmez. O kadar severiz yani kakuleyi. Ama tadı çok keskindir ve bazıları beğenmez. O yüzden neye katacaksanız az miktarlarda katın ve deneyin derim ben önce. Ama ben kakule olmadan kahve içtiğimi düşünemiyorumm

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2011, 02:45:26 ÖS »
Yenibahar zeytinyağlı dolmalara (çok az da tarçın), köri de tavuklu yemeklere kullanılıyor
Muskat rendesinin patates püresine ayrı bir lezzet kattığı söylenir, kekik et yemeklerinin vazgeçilmezidir

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2011, 02:49:42 ÖS »
Zencefil (ginger) soguk alginligina iyi gelir diye duymustum. Ben bogazim sisip agridigi zaman balla karistirip yiyorum, iyi geliyor.

Ayrica tatlilarda iyi gidiyor, mesela havuclu kek, ayva tatlisi, kurabiye gibi.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2011, 02:50:02 ÖS »
Defne yapragi kirmizi etin kokusunu almakta cok faydali oluyor. Ozellikle firin veya haslama yemeklerinde, bir-iki yaprak yetiyor. Pisince cikarip atmayi unutmayin.

Kori en iyi kavurmali tavuk yemeklerine yakisiyor (sote veya Cin usulu).

Biberiye, kekik kullandiginiz her yerde kullanilabilir.

Yenibahari annem kofteye koyar.

Kakule (cardamom) ABD'deki Arap lokantalarinda caya koyuyorlar, onlarda yaygin sanirim.

Taze kisnis (coriander) Meksika ve hint mutfaginda cok yaygin.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2011, 02:50:19 ÖS »
Taze ısırganotundan çok nefis börek yapılır,içerisine biraz da çökelek karıştırılır doğru fırına sıcak sıcak,yanında süzme yoğurtla ne de güzel gider

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #9 : Eylül 21, 2011, 02:55:03 ÖS »
fesleğen makarnaya ve domates çorbasına yada domatesli soslara çok yakışoyor.reyhanı da kayınvaldem fellah köftesine ya da zeytinyağlı dolmala kullanıyor

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #10 : Eylül 21, 2011, 02:55:37 ÖS »

fesleğen makarnaya ve domates çorbasına yada domatesli soslara çok yakışoyor.reyhanı da kayınvaldem fellah köftesine ya da zeytinyağlı dolmala kullanıyor

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #11 : Eylül 21, 2011, 02:56:03 ÖS »
tüm et yemeklerinde,içli köftede,patates püresinde,böreklerde,pizzada,domatesli , salçalı çorbalarda asla vazgeçemeyeceğim tek şey reyhandır,mor renkli olanın tadı biraz daha acı gibidir ve kokusu da o kadar yoğun değildir

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #12 : Eylül 21, 2011, 02:57:18 ÖS »
annem taze reyhanı dolmanın içine koyuyor müthiş bir lezzet.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #13 : Eylül 21, 2011, 02:58:39 ÖS »
arkadaslar ben taze zencefıl buldum metro markette ve hemen aldım bır corba kasıgı kadarını rendeleyıp3-4 bardak suyla 2-3 dakıka haslayıp sogutup ıcıyorum yag yakma ozellıgı varmıs ve vıruslerı bakterılerı olduruyor,grıp ıcın baska enfeksıyonlar ıcın bırebırmıs,ender sarac ta onerıyor yag yakımı ıcın

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Baharatlar ve Kullanıldığı Yerler
« Yanıtla #14 : Eylül 21, 2011, 02:58:55 ÖS »
BEN DEFNE YAPRAGINI PILAV PISIRIRKEN KULLANIYRUMDEMLENIRKEN PILAVIN ALTINA DIKATLICE KOYUYORUM

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal