Gönderen Konu: Pastane usulü poğaça  (Okunma sayısı 1937 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Pastane usulü poğaça
« : Eylül 26, 2011, 06:10:05 ÖÖ »



Ev sahibimiz http://www.deryadanlezzetler.com

GÖNDEREN: http://evinhanimi.blogspot.com/


Bu poğaça tarifini babası pastaneci olan Güldane arkadaşımızdan almıştım. bu tarif çok güzel oluyor. ama püf noktası hamurun kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olması..
normalde bu tarifin içine yumurtanın beyazını koyuyoruz ziyan olmasın diye çünkü sarısını üzerine sürdüğümüz için direkt olarak yumurta beyazı fazla malzeme olarak elde kalıyor. Ama ben bu seferlik yumurta beyazını hamura eklemeyi unutmuşum. tadında bir aksama olmadı. demem o ki hiçbir suretle yumurta yemeğen Özlem yengemiz gibiler için bulunmaz tarif. içine yumurta konmazsa üstüne sarısını sürmeyip yoğurt+pekmez sürebilirsiniz ve size içinde hiç yumurta olmayan ve doğal olarak yumurta kokmayan bir tarifiniz olmuş olur.
uzun lafın kısası:
içine:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant kuru maya
2 yumurta(sarıları üstüne)
içi için:
maydanoz, peynir
malzememizi yumuşak bir hamur olacak biçimde yoğuruyoruz. poğaça şekliverip kızgın fırında (200 derece) üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
NOT:bu poğaçayı her yapışımdan (ve dahi bu yazıyı yazarken) her daim aradığım arkadaşım Asiye hanıma her seferinde usanmadan tarifi tekrar tekrar bana verdiği için ve bana katlandığı için teşekkür ederim.(kendisi bu poğaçanın uzmanıdır da:))





 Kayıtlı

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal