Genel Konular > Turşu, Konserve, Reçel

Kırmızı biber turşusu

(1/1)

merakiyidir:



Ev sahibimiz http://karabiberinmutfagi1.blogspot.com

Gönderen arkadasım:http://buramburam.blogspot.com


Malzemeler :

5 kg kırmızı biber
1/2 kg acı biber
1/2 kg yeşil sivri biber
2 demet maydanoz
500 lt elma sirkesi ( 1 küçük şişe)
1 kavanoz sıvıyağ (500 gr'lık)
Tuz
3 büyük bütün sarımsak



Önce tüm malzemeyi yıkayıp süzdürüyoruz biberlerimizin acılar hariç içlerini çıkartıp temizliyoruz.

Ardından kırmızı biberlerimizi ( kabuğunu soymadan) 3 parmak kalınlığında kesiyoruz , acı biberlerimizi de tohumlarını çıkarmadan 1 parmak kalınlığında kesiyoruz yeşil biberleride aynı büyüklüklte kesiyoruz .


Maydanozlarımızıda çok kalın olmayacak şekilde doğruyoruz. Sarımsaklarımızı soyup bıçalka 2-3 kesiyoruz...

Tüm ön hazırlıklarımızı bitirdikten sonra büyükçe bir tencereye önce kırmızıbiberleri sirke ve yağımızıda döküp tencerenin kapağını kapatalım. 10 dakika pişirdikten sonra diğer biberlerimizi tuzumuzu ve sarımsağımızı ekleyelim ve kırmızı biberler yumuşayana kadar pişirelim. Ateşten almaya yakın maydanozlarımızı koyup altını kapatalım..


Sıcakken kavanozlarımıza doldurup ağzını sıkıca kapatalım. Sıkça kullanmadığımız bir odanın köşesine battaniye veya kalın birşey serip üzerine gazete kağıdı serelim ve kavanozlarımızı ağızları aşağıya gelecek şekilde battaniyenin üzerine yerleştirip üzerlerini battaniye ile kapatıp 2-3 gün süre ile burada bekletelim ki bozulmaya karşı mayalanmalarını sağlayalım.


Ertesi gün kavanozları kontrol edip kapakları atan varsa ( bende hiç olmadı ağızlarını sıkıca kapatırsanız atmaz.) açıp buzdolabına koyup tüketin.


Eğer atmamışlarsa mutfağınızda veya kilerinizde istediğinz yere koyup kışın istediğinizde tüketebilirsiniz



Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git