Gönderen Konu: Ev usulü lahmacun  (Okunma sayısı 760 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Ev usulü lahmacun
« : Eylül 29, 2011, 08:01:24 ÖÖ »



Ev sahibimiz http://buramburam.blogspot.com


GÖNDEREN ARKADAŞ : http://www.sudirem.blogspot.com/




Malzemeler:
Hamuru için:
un, su ,tuz ve maya
İçi İçin:
kıyma,
sivri biber,
domates,
soğan, maydanoz
salça ,tuz, karabiber
Yapılışı:
Un, su ,tuz ve maya ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanıp dinlenmeye bırakılır.
Soğan , biber, domates, maydanoz ince doğranır.
Kıyma ,salça, tuz, karabiber ilave edilip iyice karıştırılır.
Hamur mayalanınca teflon tava büyüklüğünde hamur açılıp ortasına iç harç yayılır.
Orta hararetli ocak üzerinde teflon tavada üzerine kapak kapatılarak pişirilir.
Marul ,limon,domates vs. ile servis yapılır.
Tüm lahmacunlar hazırlanıp daha sonra ısıtılarakta servis yapılabilir.




 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal