Gönderen Konu: Bal Kabaklı Pasta  (Okunma sayısı 979 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Bal Kabaklı Pasta
« : Ekim 09, 2011, 09:23:58 ÖÖ »

 Bal Kabaklı Pasta
Gönderen arkadaşım :http://renklikurabiyeler.blogspot.com/

 Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzelemeler:
2 kilo bal kabağı (ama hepsini kullanmadım artanı tatlı olarak yersiniz şahsen ben öyle yaptım)
2 su bardağı şeker (damak zevkinize göre fazla da koyabilirsiniz ben çok tatlı istemedim)
1 adet sade pandispanya
1 paket krem şanti (tukaş kullandım memnun kaldım)
2 su bardağı süt
fındık kırığı
Hazırlanışı:
1: Kabağı doğradım üzerine şeker ve bir bardak su döküp kısık ateşte pişirdim.
2: Pişen kabağı ayrı bir tabağa aldım böylece şerbetinden ayrılmış oldu iyice soğumasını bekledim.
3: Krem şantiyi 1 bardak süt ile hazırladım.
4: Soğuyan kabakları blendır ile püre haline getirdim.
5: Servis tabağına pasdispanyanın alt katını koyup süt ile ıslattım.
6: İnce bir kat püreden sürdüm.
7: Krem şantiyi kalın bir şekilde pandispanyanın üzerine yaydım.
8: Üzerine bol fındık kırığı koydum.
9: Ayrı bir yerde pandispanyanın üst katının iç tarafını süt ile ıslattım ve yine püre sürüp krem şantinin üzerine kapattım.
10: Püre ile pandispanyanın tümünü kapladım.
11: Üst süslemesi için istediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz. Ben sade istedim bu sefer.
12: Pastayı biraz dinlendikten sonra servis yaparsanız lezzetine lezzet kaldığını göreceksiniz.


 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal