Gönderen Konu: Çarşaf böreği  (Okunma sayısı 842 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Çarşaf böreği
« : Ekim 13, 2011, 05:19:01 ÖÖ »



Ev sahibimiz http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com


Gönderen arkadaşım : http://nurmutfakta.blogcu.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.



hamur için malzemeler:
1 yumurta
1 kilo un
tuz
su
börek içi:
1 kilo ıspanak
300 gr kıyma
4 soğan
50 gr margarin
1 yumurta
yapılışı:
önce içi hazırlayalım margarini tencereye alıp eritelim eridkten sonra yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı ekleyip kavuralım biraz kırmızı biber ve tuzunu atalım iyice kavrulduktan sonra ayıklanmış yıkanmış doğranmış ıspanağı içine atıp karıştıralım sonra ocaktan alalım.
hamur:
hamur için unu hamur yoğurma kabına alalım ortasına yumurta ve tuzunu koyalım azar azar su ekleyerek yoğuralım.hamuru 5 bezete ayıralım teker teker tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak(sıvıyağ)üstüste alalımbu bezeleri yine teker teker temiz bir masa örtüsü üzerine alarak elimizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açalım arasına harcını koyduktan sonra örtünün bir tarafında yuvarlayarak ortaya getirelim örtünün diğer tarafındanda tutarak yine ortaya getirelim rula yaparlım2 rulomuz olmuş oluyor daha sonra bu ruloyu tepsinin tam ortasına alıp kendi ekseninde döndürelim diğer hamurlarıda aynı şekilde yapıp bir önce ki rulonun bitiş yerinden devam ederek çevirelim.en sonunda üzerine bir yumurta sarısı sürüp fırına verelim...afiyet olsun....






 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal