Gönderen Konu: Ispanaklı Pasta  (Okunma sayısı 1570 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ispanaklı Pasta
« : Ekim 15, 2011, 12:15:27 ÖS »



GÖNDEREN:http://www.lezzetyolculugu.blogspot.com

porselen demlik çay saati etkinliği 22 nin sonları sanırım kaçırmadan hemen tarifimi göndereyim.Arkadaşım Fatoş'a kolaylıklar diliyorum.


Gelelim tarfimize

Malzemeler

250 gr ıspanak(yaprakları haşlanacak robotta püre yapılacak)
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un(2,5 su bardağı yetiyor)
2 paket vanilyalı pasta kreması
3 adet muz
1 adet portakal
file badem
Arzuya göre çikolata parçaları
hindistan cevizi
Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır içine sırasıyla önce yağ,haşlanmış robotta püre haline getirilmiş ıspanak,vanilya kabartma tozu,un konur çırpmaya devam edilir.26 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına fırın kağıdı serilir üzerine karışım dökülür 175 derecede yaklaşık 35 dakika pişirilir.(her fırının ısısı farklıdır kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.)Soğuyunca büyük tırtıklı bıçakla ikiye kesilir.Kekin koyulacağı tabağın üstüne tabağın kenarları süsleme yaparken kirlenmesin diğer bir kaç parça yağlı kağıt konur.Pasta hazır olunca çekilerek çıkarılır.

Not: Ben pandispanyayı bir gün önceden hazırladım daha rahat kesiliyor ve kekin lezzeti daha iyi oluyor.

Kremanın hazırlanışı ve süsleme

Önce bir paket pasta kreması üzerinde yazan tarife göre sütle hazırlanır biraz dolapta beklerilir böylece krema biraz sertleşir ve daha kolay sürülür.İkiye kesilen pastanın alt tabanının üzerine biraz pasta kreması sürülür üzerine bitter çikolata parçaları dizilir onun üzerine muz dilimleri konur ve tekrar pasta kreması sürülür.Üzerine kekin ikinci parçası kapatılır ve kremanın kalan kısmı bolca sürülür(benim kremam süslemeden dolayı yetmedi ve bu yüzden iki paket pasta kreması kullandım sizde duruma göre iki paket yapabilirsiniz).Üzerine hindistan cevizi serpilir.Ve süsleme başlar.Kenarlar file fıstık yada fındıkla süslenir.Pastanın üstüne şanti torbası ile fotoğraftaki gibi krema sıkılır..Portakal dilimleri yerleştirilir.Ve son olarak üstte boş kalan orta göbeğe tekrar file fıstık konur.

Not: Eşim ben bu pastanın kekini hazırlarken-iğrenç ıspanaklı pastamı olurmuş- diye söyleniyordu.Ama tabağını herkesten önce bitirdi .Birde siz söylemezseniz herkes fıstıklı sanıyor.Ben herkes yiyene kadar kah fıstıklı kah ıspanaklı gibi çelişkili ifadeler kullandım.Herkes yiyince gerçekleri açıkladım.











Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal