Gönderen Konu: Çarşaf böreği  (Okunma sayısı 909 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Çarşaf böreği
« : Ekim 17, 2011, 06:15:25 ÖÖ »



Ev sahibimiz http://www.keyiflimutfagim.com/?cat=14&paged=2

GÖNDEREN ARKADAŞIM: http://elmasekeri.blogspot.com


Malzemeler:

1kg un
aldigi kadar su
1 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi siviyag
tuz
Arasini yaglamak icin sivi yag
üzeri icin:1 yumurta sarisi biraz sivi yag

İçi için:
Yarim kg ispanak
beyaz peynir
tuz
1 tane kuru sogan

Yapılışı:
Un,tuz,nisasta ve ilik su ile kulak memesi kivamaninda hamur yogurun sonra 6-7 parçaya ayırın. Her bezeyi merdane yardımıyla 30cm çapında açın. Bir kenarda bezeleri bolca yağlayıp 15-20 dk dinlendirin.Hamur dilenirken iç malzemeyi hazırlayın.. Ispanaklari temizleyip yikayip dograyin yemeklik dogranmis sogani ve peyniride ilave edip birazda siviyag ekleyip harmanlayin. Dinlenmiş olan bezeleri tek tek temiz bir sofrabezi yada carsaf üzerinde kenarlarından çekiştirerek büyütün.Hamuru açtıktan sonra iç harcımızı koyup sofra bezinin bir ucundan tutarak yarısına kadar irice bir rulo yapalım. Daha sonra karsı tarafınada aynı işlemi uygulayın ortadan 2 ye bölün.Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Böreğimiz bittikten sonra üstüne yumurta ve yağ karışımı sürüp, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun…..

Not: rulolar irice oluyor...



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal