Gönderen Konu: Ahududulu yaş pasta  (Okunma sayısı 848 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Ahududulu yaş pasta
« : Ekim 17, 2011, 06:17:03 ÖÖ »



Ev sahibimiz http://www.keyiflimutfagim.com/?cat=14&paged=2

GÖNDEREN ARKADAŞIM: http://tarifbahcesi.blogcu.com


Malzemesi:

Biskuit hamuru:

yarım çay bardağı nişasta

1,5 çay bardağı un

1 su bardağı tozşeker

3 yumurta

1 paket vanilya

yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

 

Islatmak için:

3 çorba kasığı süt

 

Kreması:

yarım çay bardağı nişasta

500 gr Quark (süzme yoğurt)

250 ml süt

1,5 su bardağı tozşeker

2 kutu krema

4 yumurta sarısı

1 tutam tuz

1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

500 gr ahududu (dondurulmuş olabilir)

1 paket kirmizi tartjölesi

1. Hamur için yumurtaların akını ve sarısını ayırıp, yumurta aklarını kar halıne gelinceye kadar çırpalım. 3 çorba kaşığı sıcak su ilave edelim.  Vanilyayı ve tozşekeride yavaş yavaş yedirip, katı kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edelim. Yumurta sarılarınıda ilave edelim. Nişastayı, kabartma tozunu ve unu elleyerek yumurta karışımına yavaşca yedirelim. Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 200 derece ayarlı, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirelim.

 

2. Keki kalıbından çıkarıp soğduktan sonra servis tabağına alın, etrafına tekrar kelepçeyi oturtun. Sütle ıslatın. Krema için kremaları kabarana kadar çırpın.

Sütü şeker, tuz, limonkabuğu, yumurta sarıları ve nişasta ile devamlı karıştırarak kaynattın. Muhallebi soğunca ilk önce Quarkı (Süzme yoğurdu) sonra çırpılmış kremayı ilave edip karıştırın. Kremayı kelepçedeki kekin üzerine yayın.

 

3. Kremanın üzerine ahududuyu serpin. Kırmızı tart jöleyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Eğer kırmızı tart jölesi bulamıyorsanız şefaf tart jöleyi vişne suyu ile pişirin, aynı sonuçu elde edersiniz. Pişirdiğiniz tart jöleyi 1 dakika soğmaya bırakın. 1 dakika sonra jöleyi ahududuların üzerine dökün. Jöle tamamen soğunca pastayı en az 5-6 saat buzdolapta bekletin. Kelepçeyi servise kadar çıkartmayın.
 




 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal