Gönderen Konu: Sevda Pastası  (Okunma sayısı 1325 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Sevda Pastası
« : Eylül 22, 2011, 05:56:59 ÖÖ »

Pandispanyası:
1 su bardağı un;
1/2 su bardağı nişasta;
1/2 çay bardağı su;
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
KREMASI:
1/2 kg süt;
3 yemek kaşığı un;
1 su bardağı şeker;
1 yumurta sarısı;
1 paket vanilya;
1 paket toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN:
Karışık meyveler;
Damla çikolata;
Tart jölesi;
Kedi dili bisküvi
YAPILIŞI:
Pandispanya malzemelerini sırasıyla çırparak hamurumuzu elde ediyoruz, yağlanmış ve hafif unlanmış orta boy kelepçeli kalıba pandispanya hamurunu döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
Kremasını hazırlamak için toz şanti hariç diğer tüm malzemeyi mikserle karıştırıp tencereye alıyoruz, karıştırarak katılaşana kadar pişiriyoruz.pişince ateşten alıp hafif ılıklaşınca toz şantiyi de ekleyip mikserle çırpıyoruz.keki kalıptan çıkarıp ortadan ikiye kesiyoruz.hafifçe portakal suyuyla ıslatıyoruz.sonra kremanın yarısını ilk kata sürüyoruzve üzerine doğranmış meyvelerden koyuyoruz meyvelerin üzerine 7_8 yere çırpılmış krem şanti koyup spatulayla düzeltiyoruz.Kekin ikinci katını da portakal suyuyla ıslatıp ilk katın üzerine kapatıyoruz, kalan kremyla pastanın dışını kaplıyoruz.
Üzerine meyvelerle ve damla çikolatayla süsleyip, kedi dillerini de kenarına yapıştırıp tart jölesini de paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastanın üzerine döküyoruz.AFİYET OLSUN...



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal