Kategorilere göre tarifler > Soğuk Büfe

Kısır

(1/1)

merakiyidir:


GÖNDEREN: http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com

Etkinliğin bu haftaki ev sahipliğini sevgili arkadaşım MUCİZEMBENİBUL
yapıyor.Kendisini daha yeni tanıdım,ama çok sevdim,benide etkinliğe davet ettiği için teşekkür ediyorum,sevgiler gönderiyorum.
Artık bahar geldi,yeşillik bollaştı ve ucuzladı bende hem yapmayı hem yemeyi çok sevdiğim bir tarifle katılıyorum.yarım saatte hazır oluyor.

KISIR

MALZEME:yarım kg.ince bulgur,5-6 orta boy soğan,1 demet marul,3 yemek kaşığı salça,taze soğan,taze sarımsak,pul biber,kara biber,sumak,kekik,limon,sıvı yağ,havuç,turşuuuu
YAPILIŞI:
su kaynatılır,o kaynarken bulgur ayıklanır,büyük bir tencere yada leğene koyulur,az tuz serpilir,kaynayan sudan hemen üstüne kadar koyulur,çok değil bulguru örtecek kadar.kapağı kapatılır.sarılır yoğurt mayalar gibi.bekletilir.en az yarım saat.diğer tarafta soğanlar incecik doğranır ve bol yağda kavrulur,salçası koyulup kapatılır,soğuyup suyunu çeken bulgur güzelce karıştırılır,anam elle daha güzel oluyo kaşık falan aramayın.kavurduğumuz soğan ve salçada koyup bir güzel karıştırılır,önceden yıkayıp doğradığımız marul,rendelenmiş havuç,soğan,sarımsak ve baharatıda katılır.limon suyuda katıp bidaha karıştırlır.işte kısırımız hazır.yanında turşu ve çayla servis yapılır.
AFİYET OLSUNNN!



Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git