Gönderen Konu: Çerkez tavuğu  (Okunma sayısı 1384 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Çerkez tavuğu
« : Aralık 20, 2011, 07:02:50 ÖÖ »


GÖNDEREN:http://anemonunmutfagi.blogcu.com

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 17
Sevgili arkadaşım davetin için teşekkürler okur okumaz hemen kafamda bir plan yaptım ve bu sefer etkinliğe Çerkez tavuğu ile katılmaya karar verdim..Deniyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun...
                   

Malzemeler:

 

1 adet tavuk göğsü

1 adet ekmekden biraz az

200 gr ceviz

5 diş sarmısak

tuz.karabiber

tavuk suyu

tereyağ ve kırmızı biber

 

Yapılışı:

 

Önce tavuğumuzu haşlıyalım.Soğuduktan sonra  derin bir kaba ince ince tiftelim,diğer tarafta sarmısak,ceviz ve ekmek içlerini (ben kabuklarınıda kullanıyorum) robota koyalım içine haşladığımız tavuğun suyundanda ilave edip  macun kıvamında çekelim.Elde ettiğimiz sosun 3/4 bölümünü tifttiğimiz tavuklarla iyice harmanlıyalım..Sonra servis tabağına alalım,kalan sosumuzu da üstüne yayalım.Tereyağını eritelim ve içine kırmızı biberimizi koyup kızdıralım bunuda en üste dökelim..İşte size çerkez tavuğu..Afiyet olsun...

 



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal