Gönderen Konu: Bezelye Patatesli  (Okunma sayısı 2119 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Bezelye Patatesli
« : Ocak 27, 2012, 06:58:08 ÖÖ »


150-200 gr. kıyma yerine 1 adet orta boy tavuk göğsü ile de tavuklu olarak da yapabilirsiniz
MALZEMELER
Dondurucudaki iki avuc  bezelye
200 gr. kıyma
4 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
2- yemek kaşığı salça (bişrazcıkda biber salcası ekledim)
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
su

HAZIRLANIŞI
Patateslerin ve soğanın kabukları soyulur. Patatesler su dolu kaba konur. Tencereye önce bir miktar sıvıyağ konup (kıymanın yağlı olup olmamasına göre 2-3 kaşık) önce küçük doğranmış soğan hafifçe kavrulup kıyma eklenir. Rengi değişene dek kavrulur. Küp şeklinde doğranmış patatesler de konur ve kavrulmaya devam edilir. Tuzu ve salçası eklenir. Patatesler biraz yumuşayınca bezelyeler ve su eklenir. Biraz karabiber serpilir. Patatesler yumuşayıp yemeğin suyu koyulaşınca ocaktan alın sonradan su ilave edilmez ona göre suyunu bastan ayarlayın

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal