Gönderen Konu: Fincan böreği  (Okunma sayısı 892 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Fincan böreği
« : Şubat 08, 2012, 07:23:48 ÖS »



GÖNDEREN: http://mutlulukdefteri.blogcu.com

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin 22 ncisini düzenleyen Fatoşcuğuma Üçüncü tarif olarak Fincan böreklerimi yanında da sevgilerimi gönderiyorum..

 

Malzemeler :

4-5 adet yufka

Yumurta sarısı

Çörek Otu

1 adet fincan :)

 

İç Harcı :

Peynir + maydanoz

 

Sıvı Harcı :

1 kase süt

Yarım kase sıvı yağ

 

Yapılışı :

Önce sıvı harcımız için 1 kase süt ve yarım kase sıvı yağı çırparak kenara alıyoruz.

Diğer yandan iç harcımızı peynir+maydanoz ya da arzuya göre haşlanmış patatesli olarak hazırlıyoruz.

* Normal Türk kahvesi fincanından biraz büyük bir fincana avuç içinden biraz daha büyük olarak kopardığımız yufkamızı seriyoruz. (kenar kısımları fincandan sarkacak)

* Ardından sıvı harcımızdan 1-2 tatlı kaşığı koyup fırçayla kenarlarına da gelmesini sağlıyoruz. Üzerine aynı şekilde bir parça daha yufka serip yine iç harcımız ile nemlendiriyoruz. (Biraz daha kabarık ve büyük olması için 1 yufka daha serebiliriz. )

* Arzu ettiğimiz iç harcımızı koyduktan sonra kenarından sarkan parçaları tek tek içe katlıyoruz. Katlanan kısımlara fırçayla harcımızdan sürmeyi unutmuyoruz.

* Böylelikle ilk yufkadan sarkan parçalarla fincanın alt kısmını kapatıp ters çeviriyoruz.

* Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip, kızarana kadar önceden ısıtılmış 180-200 C lik fırında pişiriyoruz...

 

Afiyetle...



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal