Gönderen Konu: Charlotte  (Okunma sayısı 1536 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Charlotte
« : Eylül 21, 2011, 01:21:27 ÖS »

evet dostlarim

sizlere bu gün bir tarifim var .tarifi bir kac pastanin karisimi biraz pasta ugrastiran ama degen bir lezzet

üst hamur icin

asagida verdigim rulo hamurun malzemesi bir tanesinin malzemesidir

siz  iki kere hazirlayip 2 rulo pasta hazirlayip pisireceksiniz

4 yumurta

4 yemek kasigi sicak su

50 gr nisasta

75 gr un

75 gr seker

1 pk vanilya sekeri

bir bicak ucu kabartma tozu

rulolarin icine sürmek icin yaklasik 400 gr elekten gecirilmis frambuaz receli yarisini bir ruloya kalan diger yarisini öbür ruloya süreceksiniz

dolgu malzemesi icin gereken malzeme

300 gr süzme yogurt

200 gr labne peyniri

120 gr pudra sekeri

1 limon suyu

600 gr krema

30 gr agar agar

agar agar icin 2 yemek kasigi toz seker +1 su bardagi su

500 gr dondurulmus frambuaz (önceden buzlarinin cözdürülmesi icin bir süzgecte bekletin suyu süzülsün )

en üst katmana  sürmek icin 100 gr elekten gecirilmis ve bir kac dakika kaynatilmis kayisi receli (sürmeden evvel kaynatmaniz gerekiyor )

yapilisi

hamurun hazirlanisi  icin mikser kabinizin icine yumurtalari kirin icine sicak suyu ekleyip en yüksek devirde 1 dakika cirpin

sekeri vanilyayi serpistirerek cirpmaya devam edin sekeri yavas yavas ekledikden

sonra  2 dakika daha cirpin

mikserinizi kapatin unu, nisastayi, kabartma tozunu ayri bir kapta karistirp, yumurtali karisima ekleyin cirpma teli ile alt üst ederek karistirin

yagli kagit serilmis firin tepsisine dökün düzeltin ayni isidaki firinda 12 dakika pisirin

tezgahiniza temiz mutfak havlusu serin . bir  avuc seker serpistirin firindan cikan hamurunuzu ters bu havlu üzerine koyup alttaki kagidi cikarin .

üzerine receli sürün ve siki bir role yapin hazirladiginiz ayni malzeme ile bir hamur daha hazirlayi ayni sekilde receli sürüp  iki adet role pastanizi bir kenarda bekletin

dolgu malzemesi icin önce agar agari seker ve su ile ocakda bir kac tasim karistirmak sureti ile kaynatin ilimaya birakin.

kremayi ayri bir kapta sertlesinceye cirpin sogukda bekletin  baska bir kac icersinde yogurdu ,peyniri,pudra sekerini iyice cirpin, tüm malzemelerin hazir beklemesi gerekli  islemleri sirasi ile devam edecegimiz icin

herse hazirsa  bir derin salata kasesine strecfilm ile kaplayin salata kasesi büyük yani en az  3 litrelik olmasi gerek .

 rulo hamurlarinizi cok ince ama ayni zamanda kalin olmayan dilimler halinde kesin kasenin dibinden baslayarak tüm salata kasesini kaplayin .kalan  dilimleri bekletin dolgu malzemesini doldurunca en üstüne kapak yani tabani olusturmak icin  kullanacagiz .

dolgu malzemesinin islemleri seri bir halde yapmak zorundayiz cirptiginz yogurtlu karisima, agar agari ekleyin icine hemen cirptiginiz kremayi koyup karistirin. icine süzülen frambuazlari ilave edip hemen rulo hamur ile kapladiginiz kaseye bosaltin düzleyin kalan rulo dilimleri ile üzerini kapatin .

en üstüne elinizle bastirin strecflim ile kapatin .en az buzdolabinda 4 saat bekletin

donan pastanizi pasta kabiniza ters cevirin strec folyoyu cikarin en üzerine kaynattginiz kayisi recelini firca yardimi ile sürün dileginiz gibi süsleyerek dilimleyip servis yapin

ben kenarlarina krema ile süsleyip badem yapraklari kullandim .

ne kadar zor görünsede bir kez yaptikdan sonra size cok kolay gelecek bu pastayi yaparken asamalari resimleyemedim ama insAllah ikinci kez yaptigimda resimli olarak buraya ekleyecegim

afiyet olsun

 

http://allahneverdiyse.blogcu.com/charlotte/9483700

 

 

 



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal