Gönderen Konu: Kahverengi Tereyaglı Amerikan Blondies  (Okunma sayısı 853 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Kahverengi Tereyaglı Amerikan Blondies
« : Şubat 08, 2012, 07:28:43 ÖS »



Bu soğuk havalarda içinizi ısıtıcak bir dilim keke hangimiz haır diyebiliriz...Kek dedim ama asl adı 'blondie' americanın ünlü ve klasik lezzetlerinden biridir.
Genelde içerisine dövülmüş fındık eklenir ancak benim tarifimde fındık kullanılmıyor onun yerine aynı lezzet ve kokuyu vermesi için eritilmiş ve rengi kahverengileşmiş tereyeğı kullanılıyor,ben lezzetine bayıldım...eminim sizlerde bayılacaksınız ,şimdi buyurun tarifimize...

Ayrıca tarifimi sevgili Ferahın düzenlediği Porselen demlil çay saati etkinliğine gönderiyorum..

20cm kare fırın kabı
165 C 45dk

un 1,5 sb-235gr
kabartma tozu yarım paket
tereyağı 155gr(oda ısında)
toz şeker 330gr
yumurta 2 adet(oda ısısında)
limon suyu 1yk

-öncelikle tereyağını kısık ateşte 6dk eritin,rengi kahverengileşmeli,bir kenarda soğumaya bırakın
-un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyin
-eritip soğuttuğunuz tereyağı ve yumurtaları tahta bir kaşıkla iyice karıştırıp içine yumurta ve limon suyunuda ekleyip karıştırmaya devam edin
-unlu kaışımı da içine ekleyip kuru malzemeler karışana dek karıştırın
-fırın kabınızı hafifçe yağlayıp hamurunuzu içine dökün ve nceden ısıtılmış fırınınıza verin
-çıkınca soğutum 5cm lik kareler halinde kesin ve pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz...afiyet olsun..:)



« Son Düzenleme: Şubat 08, 2012, 07:31:05 ÖS Gönderen: merakiyidir »

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal