Gönderen Konu: Soslu hindistancevizli kek  (Okunma sayısı 920 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Soslu hindistancevizli kek
« : Şubat 11, 2012, 07:50:30 ÖS »


Ev sahibimiz http://www.deryadanlezzetler.com

GÖNDEREN: http://saniyesultan.blogcu.com


MALZEMELER:
Keki İçin:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı
1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu İçin:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin: Hindistancevizi



YAPILIŞI:
Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.
Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.
Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın. Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.
Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.
Notlar:
Kullandığım bardak 200 gr lık.
En az 35 dilim kek çıkıyor, kalabalık değilseniz yarım ölçü yapın.
Tepsinin boyutu 27×40 cm
 


« Son Düzenleme: Şubat 11, 2012, 07:53:22 ÖS Gönderen: merakiyidir »

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal