Gönderen Konu: Meyve soslu cheesecake  (Okunma sayısı 1559 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Meyve soslu cheesecake
« : Eylül 22, 2011, 09:31:11 ÖÖ »


PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22 için bir davet aldım Etkinliğin ev sahibi http://fatostuncay.blogcu.com  kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.İşte tarifim....

GÖNDEREN: http://pinarege.blogcu.com

5 paket labne peyniri
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1,5 paket eti burçak bisküvi
100 gr. eritilmiş tereyağı
1 paket Dr Oetker meyve sosu (arzuya göre çikolata sosu da olabilir)
 
Eti burçakları rondoda toz haline getirilir.İçine erimiş tereyağı konup yoğrulur. Bu karışım kelepçeli kalıba bastırarak yayılır. Kenarları 2-3 cm. yükseltilir. Buzdolabında bekletilir.Bu arada labne peynir ve şeker birkaç dakika çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenerek çırpılmaya devam edilir.Limon kabuğu rendesi eklenerek buzdolabında bekletilen kalıba dökülür. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirilir. Dr.Oetker'in meyvalı sosu tarifine göre hazırlanır,soğutulur. Fırından çıkan cheesecake iyice soğuyunca sos üzerine dökülüp yayılır. Buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra servis yapılır.



Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal