Gönderen Konu: Amonyaklı pasta  (Okunma sayısı 1110 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Amonyaklı pasta
« : Şubat 27, 2012, 02:27:38 ÖS »


Ev sahibimiz http://www.deryadanlezzetler.com

GÖNDEREN: http://pinarege.blogcu.com



1 kahve fincanı süt

1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş margarin
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz amonyak
Aldığı kadar un
 
Tüm sıvı malzemeler karıştırılır,şeker,un ve amonyak ekelenir.Yumuşak bir hamur yapılır. 4 bezeye ayrılır.Her beze merdaneyle tepsinizin büyüklüğünde açılır.Yağlanmış tepsiye yerleştirilip tek tek 200 derecede yaklaşık 5 dakika pişirilir.Bu arada kremalar hazırlanır. Ben Dr.Oetker'in hazır Çikolatalı ve Çilekli kremalarını kullandım. Fırından çıkan tabanlar soğuyunca şekerli suyla ıslatılır.Arzuya göre hazırlanan krema ve meyve,çikolata vb. her kata sürülür,istendiği gibi pasta süslenir.Buzdolabında 2-3 saat soğutulur.


 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal